Potpisan Memorandum o saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore

Nov 09, 2022.

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Zavoda za školstvo imali smo zadovoljstvo da potpišemo Memorandum o saradnji sa pomenutom institucijom. Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma jeste kreiranje kvalitetnog okvira za implementaciju projekta “Montenegro Makers” robotičke lige u program rada obrazovno-vaspitnih ustanova. Realizacija ovog projekta omogućiće osnovcima sticanje znanja iz oblasti koje postaju standardni dio obrazovnih sistema […]

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Zavoda za školstvo imali smo zadovoljstvo da potpišemo Memorandum o saradnji sa pomenutom institucijom.

Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma jeste kreiranje kvalitetnog okvira za implementaciju projekta “Montenegro Makers” robotičke lige u program rada obrazovno-vaspitnih ustanova.

Realizacija ovog projekta omogućiće osnovcima sticanje znanja iz oblasti koje postaju standardni dio obrazovnih sistema u Evropskoj uniji i drugim razvijenim zemljama.

Naša Fondacija obavezala se na prezentaciju projekta zainteresovanim školama, obuku i pružanje stručne pomoći nastavnom kadru, donaciju opreme kao i evaluaciju ostvarenih rezultata.


Ovom prilikom se zahvaljujemo v.d. direktorici Zavoda za školstvo Zoji Bojanić Lalović i njenom timu što su prepoznali značaj ovog projekta i u najkraćem mogućem roku kreirali radnu grupu sa kojom ćemo u narednom periodu razraditi akcioni plan i definisati dalje korake potrebne za realizaciju i implementaciju.

Related posts