Održana prva obuka mentora u sklopu priprema za prvi ciklus Montenegro Makers robotičke lige

Dec 14, 2022.

Sa zadovoljstvom dijelimo informaciju da su pripreme za prvi ciklus robotičke lige za osnovce započele danas obukom prve grupe nastavnika u prostorijama Zavoda za školstvo. <br> Na današnjoj obuci, budući mentori imali su prilike da se upoznaju sa osnovama robotike i programiranja kao i sa konceptom takmičenja koje za cilj ima uvođenje kontinuiranog STEM obrazovanja […]

Sa zadovoljstvom dijelimo informaciju da su pripreme za prvi ciklus robotičke lige za osnovce započele danas obukom prve grupe nastavnika u prostorijama Zavoda za školstvo.

<br>

Na današnjoj obuci, budući mentori imali su prilike da se upoznaju sa osnovama robotike i programiranja kao i sa konceptom takmičenja koje za cilj ima uvođenje kontinuiranog STEM obrazovanja u osnovne škole.

U narednom periodu naša Fondacija planira obuku za blizu 60 mentora iz 39 ustanova i donaciju preko 150 micro:Maqueen Plus V2 robota, a ono što posebno raduje jeste veliki broj prijavljenih škola iz svih krajeva Crne Gore.

Posebnu zahvalnost dugujemo Zavodu za školstvo Crne Gore na saradnji kao i našim partnerima koji nam pružaju podršku u realizaciji projekta među kojima su Five Grupa, Codepixel, Montenegro Robotics i Institut za razvoj i inovativnost mladih(IRIM.)

Related posts