Nova donacija robota i obuka mentora za start 2024.

Feb 08, 2024.

Prethodne sedmice održana je još jedna obuka mentora u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore.

Na nedavno održanoj obuci, polaznici su imali jedinstvenu priliku da se upuste u svijet robotike i programiranja. Fokus obuke bio je na osnovama robotike i programiranja kroz praktičan pristup, gde su korak po korak vođeni kroz proces učenja na programskom jeziku MakeCode. Ovaj pristup omogućio je polaznicima da steknu temeljno razumijevanje koncepta programiranja, dok su istovremeno bili u mogućnosti da odmah primijene svoje znanje na stvarnim robotima.

Zahvaljujući podršci Fondacije “Montenegro Makers”, svim polaznicima i školama u kojima rade uručena je vrijedna donacija. U pitanju je Maqueen V2 Plus robot, koji je savršen alat za dalje vežbanje i implementaciju naučenih vještina. Ova donacija nije samo materijalna podrška, već i motivacija za dalje učenje i eksperimentisanje sa robotikom.

Vođe obuke, Biljana Krivokapić i Ivan Martinović preneli svoje znanje i iskustvo na polaznike. Njihova predanost i sposobnost da kompleksne koncepte učine pristupačnim i razumljivim svima, doprinijeli su uspjehu obuke i stvaranju koncpeta inspirativne učionice.

Ova obuka predstavlja nastavak saradnje i inicijative da se robotika i programiranje uvedu u obrazovni sistem na inovativan i interaktivan način. Fondacija “Montenegro Makers” nastavlja sa svojim misijom da podržava edukaciju i tehnološki razvoj u Crnoj Gori, pružajući prilike za sticanje znanja i vještina koje će biti od ključnog značaja za budućnost.

Related posts