“Montenegro Makers” u okviru manifestacije Dani nauke i inovacija predstavio osnovcima osnove robotike i programiranja

Oct 10, 2022.

U okviru festivala “Dani nauke i inovacija” naša Fondacija bila je dio edukativnih radionica u Kotoru i Podgorici gdje su polaznici uz druženje sa vršnjacima, imali prilike da se upoznaju i sa osnovama robotike i njenim značajem za razvoj kreativnog i logičkog razmišljanja.

Uvjereni smo da događaji ovog tipa predstavljaju sjajnu priliku za povezivanje akademske zajednice i promociju savremenih naučnih dostignuća novim generacijama đaka.


Cilj radionice bio je upoznavanje djece sa programom za programiranje i upravljanje robotom, kao i ohrabrivanje da ubuduće ostvaruju sopstvene ideje.

Upravljajući robotima, djeca se odlično zabavljaju, ali i uče kako rade razni mehanički uređaji razvijajući kreativnost i razmišljanje van zacrtanih okvira.

Posebnu zahvalnost Fondacija duguje organizatoru festivala Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja kao i prijateljima iz Mtel Digitalne fabrike i Osnovne škole “Njegoš” iz Kotora. Radionice su ispred Fondacije vodile mentorke Nina Drakulić i Biljana Krivokapić.

Related posts